lauantai 8. lokakuuta 2011

Terkut porolandiasta !

Nyt on hengissä selvitty porolandiasta ja korvesta. Hieno reissu oli sen voin sanoo : ))) henkisesti ja fyysisesti hyvin raskas, mut palkitseva. Tällä hetkellä koulunkäyntimotivaatio on kyl niiiiin huipussaan ku olla voi.... not.

Me päästiin poroja syöttämään, tutustumaan saamelaiseen kulttuuriin, vaeltamaan 7 päiväksi, kultaa huuhtomaan, ja vaikka mitä muuta. hienoja maisemia nähtiin ja melekosen tapaturmanen reissu oli kyl. Oltiin esim. poro- ja teerikolarissa. Ja pupunkin päältä taidettiin ajaa... hmm. mut oli aikamoista : D
Siellä ne porot juoksenteli teillä, ni sai olla aika varovainen niitten kanssa. Ja sitten kävikin niin et poro juoksi meitin alle. Siihen tien viereen se jäi kitumaan ja meikähän itkee vollotin kun sitä sätkimistä kattelin. Hyi yäks. Onneks oltiin bussilla liikenteessä, ni mitän pahempia henkilövahinkoja ei käynny. Yks tyttö kyl oli siin käytävällä silloin ku kuski jarrutti, ni se likka lens sinne etuosaan ja sai jotain ruhjeita käteen. Mut kyl sekin läks vaellukselle (siis tää kolari tapahtu ennen vaellusta.).

En kyllä itsekkään ilman vammoja selvinny reissusta. Tokavikana päivänä itse vaelluksella menin sit kivisellä tiellä kompastumaan ja kaatusin maahan. Iskin siinä rytäkässä polveni suoraan kiveen. Muuta vahinkoo siin ei sit käynny. Linkutin sit loppupäivän vaelluskepin avulla määränpäähän. Ja seuraavana päivänä olikin vielä 12kilsaa käveltävänä. Et jes joo, kiitti. Mut selvisin siitäkin ja onneks ei käynny mitän pahempaa. Kuhan polvi turpos ja tuli pientä mustelmaa. Täl hetkel polvi ihan jees kunnossa, vähän jäykkä vielä.. : )

Kaikki ne maisemat ja tunturit ja kaikki AH ! suosittelen oikeesti käymään lapissa, ei välttis vaeltamassa, mutta kuitenkin et kävis vilkasee mestoja. Ihan mahtipaikka. En ihan hurahtanu, niin et sinne muuttaisin, mutta kokemisen arvonen paikka : )))

pari kuvaa:
Anterinmukka

 Jee jee, ennen reissua Suolahdella Ja näin huuhdotaan kultaa !

 Muorravaarakka

PORO !

 Anterinlaavulta maisemia

Ylitykset oli kivoja : ))

Tosa nyt muutama kuva, en jaksa ruveta sen enempää laittelee.

Tällä hetkellä olen kotona (jessjess<3) ja datailen toimivalla netillä (toinen jessjess<3). Tänä viikonloppuna nään myös pitkästä aikaa veljäkin joka on kans aikas mahtavaa. Oon kyl niin hyvillä fiiliksillä täl hetkel et ei tajukaan.
Ja viikon päästä lähdetään sinne Tsekin maahan työssäoppimaan.. ei vielä jännitä kovinkaan paljon, kattellaan sitte lähempänä ajankohtaa... Täl hetkel odotan siitä matkasta shoppailua ja oon kehitelly ittelleni hiiiiirrrrveetä listaa mitä kaikkee tarttee shoppailla. Ja päätin et ostan sieltä vielä samalla joululahjat kuin tuliaisetkin (kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kuten sanotaan). Myönnän et täl hetkel en oikeestaan muuten odota reissua. Pakkaus innostaa mua hiukan, koska pääsen miettimään mitä voisin sinne raahata sinne. Tiedän et siitäkin tulee loppujen lopuks oleen vaan pelkkää pään vaivaa, mut onneks se viel on ihan odotettava ja inspaava juttu : ))

En tajua minkä ihmeen syyspöpön oon saannu, mut asiojdoåasihd ! Kurkku kipiä ja nenä dukossa. Huokaus. haukottelu ja aivastelu sattuu, nieleminen sattuu urgh -.- ja räkää on vaikka muille jakelis. 

Mutta kuitenkin iloisempiin asioihin: huomenna käymään pitkästä aikaa kirrrparilla ja kirjastolla. Pitää vähän hoidella koulujuttuja siinä sivussa. ja maanantainahan taas alkaa työt kunnalla.. Oon siellä töissä sen 3 viikkoa ylimäärästä jotka jää yli siitä tsekin reissusta ja joidenka aikana pitäs tehdä hallinnon näyttö... et jee ja jippii... Katotaan miten tämän tytön käy. Voi olla kaheksan viikon päästä aikamoiset stressit ko. asiasta...

No joo, hyvät yöt ja sillee. moi.


1 kommentti:

Eewwa kirjoitti...

siulle haaste miu blogissa!