keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Picasso, tuo suuri taiteilia !


Joo o. Kerron täs välis vähän tuosta Pablo Picasson näyttelystä jota käytiin kattoos Helsingissä luokan kanssa.

Siis todellakin. Picasson näyttely oli tuol Helsingissä Ateneumissa. Ja kyllä oli hieno näyttely. Tai siis nii. Kuten yleensä näyttelyissä ni osa oli todella hienoja ja jotkuu ei kyl hätkähdyttäny kovin paljoo. Esim. nää kubistiset (niiku yleisestikin) työt ei oikein kolahda mulle noin tyylinä. Tietty poikkeuksia on. Ei voi yleistää. Mut kuten monilla taiteilijoilla ni Picassollakin oli erilaisia kausia ja vaiheita jolloin se teki tietynlaisia töitä. Sillä oli sinistä kautta,vaaleenpunasta kautta, kubistinen kausi, surrealistinen jne jne. Ja tykkäsin kyl Picasson surrealistisitä töistä enemmän kuin kubistisista. Ja Picasson valokuvia ja grafiikkaakin oli siel<3 Oi, ne oli ihaniii.
Mut oli se kyl hullu tunne ku miettii, että ITSE Pablo Picasso, SIIS PABLO PICASSO on pidelly niitä töitä ja sutinu niitä ja tehny pohjat. Just niitä töitä joiden edessä me ollaan seisottu ja oltu ainaki sentin päästä niistä !! HUUHUUHUUHUU. Hurjaa.

Mut siihen petyin kun Picassolla on ollu paljon noita erilaisia värikausia ja sit etitiin hurjanaan mis on sinist kautta (kun mara sano kuuleensa et siel on varmasti sinisestä kaudesta töitä.) no, löydettiinhän me ne. NE KAKS TYÖTÄ. -.- tosi kiva.

Niii ja sen unohdin mainita et se oli kivasti aikajärjestyksessä ne työt. tai silleen. Et esim. sodan ajalta oli yks huone täynnä töitä ja sen oikeesti huomas että se sota oli jollain tavalla vaikuttanu Picasson värien käyttöön ja aiheisiin.

Mut kylhän me nyt nähtiin kans näitä kalssikoita, Taistelevat metsot, Haavottunu enkeli jne.. ah ne myös<3


Jossain vaiheessa Picasso teki harlekiinejä. Tää on sellanen mistä ite tykkään. (oon nähny livenä ;> )


Suudelma.

En jaksanu ettii enempää kuvii. Ettikää ite jos kiinnostaa tai menkää kattoo Hesaan aitoja ;) Mut noi oli pari mitkä jäi mieleen.

Huomen saan kuvia viikonlopulta ni sitten huomen ehkä asiasta kukkaruukkuun sit :)
MOIIIII

Ei kommentteja: