maanantai 23. marraskuuta 2009

Taidetta vai ei?

Ajattelin tehä tässä välissä taas yhden kirjotuksen omista töistä kuvien kera (ja odottaen tietenkin kehuja jota egoni voisi hyvin. No ei vain. Ehe ehe.) koska mulla ei oo vieläkään kuvia mnf:ästä ni en oo voinu kirjottaa siitä :< Mut niitä odotellessa. Täytyy kysellä ihmisiltä.

Joo, siis en oo varma oonko jo kertonu mun maalaus/piirtämistyylistä, mutta maalaan yleensä ihmisiä. Ja varsinkin naisia. Ne on ne mun juttu ja mitä osaa parhaiten. Muut asiat hoituu sit hurjalla vääntämisellä ja yleensä onnistun vain vahingossa. Monet varmasti sanois mun piirtämistyyli animeks, MUTTA mä en todellakaan tee animee tai mangaa. Mun tyyli on muokkautunu vuosien saatossa. Siis kyllä tykkään animesta (enemmän kuin mangasta) ja oon ottanu vaikutteita siitä, mutta en todellakaan tee just anime-tyylistä tai mangaa. Ja mun taidemieltymyksiin kuuluu ehkäpä eniten poptaide, dadaismi, op-taide, fotorealismi, surrealismi (Dali!).. oha noita.

Installaatiot on kans kivoja, mut en ite osais varmaan ikin tehä mitän kovin erikoista instanlaatiota. Mut toisaalta, nykypäivänä, tartteeko sitä sitte mitän erikoista. Joku pala rypistettyä paperia taidegalleriassa sanotaan taiteeks. Mitä mieltä ootte?
Jotkut performanssit on myös mielenkiintosia.

Mut siis joo. Ajattelin laitella muutaman kuvan mun töistä tähän vielä. :)Tää on "The Eye" leffan kannesta otettu malli. Se leffa mis Jessica Alba on sokee ja saa leikkauksella uudet silmät ja sit rupee näkee kaikkee näkyjä. Kauhuleffa. Tykkään itse kyllä. Musteella tehtyVarjotyö. Eli piti ottaa joku kuva mis on varjo jotenkin hieno tms. Löysin tollasen kuvan netistä ja maalasin. Ekoja töitä amiksen kakkosluokalla. Akryylimaalit.Tää taas on taidegrafiikkaa. Viivasyövytystä. Siis perus idea on että kuparilaatalle pistetään sellasta lakkamömmöö ja annetaan kuivuu. Sit siihen piirtetään tai kaiverretaan (vain siihen mömmöön) viivat jotka halutaan näkymään lopullisessa työssä. Sitten pistetään syövytysaineeseen koko laatta ja annetaan syöpyä ja silleen. Sitten kun se on tarpeeks siel litkus ollu, ni pestään ne lakkamömmöt pois ja sitten sillä kuparilaatalle pistetään väriä ja pistetään prässin läpi. Ja tadaa, siinä onkin sitten kuva paprussa. Ja se ei todellakaan ole näin helppoa. Täytyy olla hirmu tarkka eri vaiheista ja muutenkin grafiikka tarttee huolellisuutta ja kärsivällisyyttä.Lumikki. Oma versioni. Pidin kerran näyttelyn satumaalauksilla. Siis valitsin muutaman Grimmin sadun ja niistä otin joitakin kohtauksia ja maalasin akryyleillä.Lyijykynätyö 1.Lyijykynätyö 2.

No joo. Siinä ei nyt oo mitän todella uusia töitä. Enpä niitä olekaan paljon tehnyt. Mulla pitäis jossain olla kyllä kuvia uusimmistakin töistä..
Tänään muutes sain tehtyä yhen joululahjan. Ja oon aika ylpee siitä. Pitkään aikaan onnistuin tekemään jotain mitä kehtaan jopa antaa jollekulle.. Melkein jo pidin sen itselläni, mutta nyt on sen verran rahapulaa että ihan pakko antaa omatekemiä lahjoja.

Ainii. Ostinpa eilen aivan ihania korviksia ! Seppälästä kylläkin. Seppälässä on ihania tuotteita, mutta ongelma on siinä että niitä tulee sitten viis samanlaista vastaan heti seuraavana päivänä.
Mutta kuiteskin. Ostin sellasset kahet riippukorvikset (en oikein välitä käyttää nappikorviksia koska huomasin joskus yläasteella, että mulle on laitettu eri kohtiin reijät. Ja jotkut napit näyttää aika hölmöiltä. Toisessa korvassa se menee yli korvalehden reunan ja toisessa ei.. -.-) joista toisessa on mustia, liiloja ja pinkkejä pikkiriikkisiä nappeja ketjuun laitettuna (2.95) ja sellaset turkoosinvihreät tähtikorvikset ja siinä samasta roikkuu sellaset ketjuhommelit. (3.95). Argh, en osaa selittää. Voisinkin joskus pistää korvismerkinnän kuvien kera. Meikäläisellä on jonkun verran korviksii kyllä. Innostuin esim. Espanjassa hiukan ostelemaan kun kerran oli halpaa.. Ostin sieltä ehkä n. 10. korvikset. No ei ehkä ihan niiin monet.. Ja venäjältä ostin hienot ja ja. Voivoi, niitähän löytyy !

Jos lukioita kiinnostaa niin kertokaa vain joitain ideoita mistä voisin kirjoittaa. On taas jäännyt tämä kirjottaminen hiuka toisaalle..

Heippa moimoi !

ps. 15.päivä PICASSON NÄYTTELYYN !!!

5 kommenttia:

Hahhi kirjoitti...

Mieki pääsen Picassoo 5.1. \(^3^)/
Mut noi maalaukset on edellee nii hienoi! Mie ku en saa maalattuu ikii mittää hienoo ni jätän homman sit niille jotka sen ossaa xP

Mut Go, Tea, Go!!

Teja kirjoitti...

Kiitoksia :)

Eewwa kirjoitti...

aww ihanii töitä ♥

Ja meiksi kävi kans joku päivä tuol Picasso näyttelys ja hyvä oli :----)

fful kirjoitti...

joo ja noi lyijykynätytsyt on aika kuumia ;) mut hei oon ihan unohtanu ne kuvat, laitan sulle heti nyt niitä :S

Teja kirjoitti...

Kiitoksia eeva :) Meitin piti luokan kanssa käydä jo joku aika sitte mut se venähti ja nyt ens ti päästään. Eikä tartte maksaa ku 9 euroo bussimatkasta ! tulee halpa näyttelykäynti.

Joo, ei siin mitän. Ei niil kuvil mikän kiire ollukan. :) ihan miten itse vaan kerkiät. (en haluu patistella :D )